Altmõisa külalistemaja tundeline toidublogi

DSC_5676

Nendest sai lihtne, kiire ja  mõnus toorjuustu-vahukoorekook mustsõstramoosi- ja mõrušokolaadikihiga koduste digestiivküpsiste põhjal.  Et see nimetus olgu siis nagu retsepti eest ühtlasi, kui nüüd miski meelst ei läinud :).  Küpsised, mis paar päeva tagasi küpsetasin, andsid, nagu ma kahtlustasingi, tõepoolest kokku koogipõhja. Eks neid oli siin vahepeal näpatud ka mõnevõrra ja nõnda panin mõlemad sordid otsustavalt ühte kaussi.
Muredaid küpsiseid pudiks teha ja pisut toasooja võid sisse sõtkuda on ülilihtne.
Lahtirullitud koogipõhjale käskis inspiratsioon natuke sulašokolaadi laiali määrida.
Vahukoor vahtu, köögitoorjuustuga segada, vaniljesuhkrut sutsakas. Kuna küpsisepõhi oli vähemagus, kasutasin koore vahustamiseks rafineerimata suhkrut suuremas koguses kui tavaliselt, tervelt 100 g. Seal kus saab, loobun ma želatiinist ja selle koogi juures sai hästi. Esimene vahekiht vahukoore-toorjuustusegu, siis Terje toodud mustsõstramoos. Võib ju kasutada mida iganes, aga oluline on, et moosi maitse oleks intensiivne ja annaks kena kontrasti muude ainetega. Ka peaks see olema korralikult keedetud moos, mis laiali ei valgu, vaid jääb kuulekat sinna, kuhu ta pandi. Ülejäänud koore-juustusegu keerutasin pritskotist spiraalselt pealmiseks kihiks ja paar sutsakat jätkus risti-põiki üle tordi ka veel. Selline kena päiseratta märk tuli välja. Nõiad sõid ja kiitsid.

DSC_5705

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Sildipilv

%d bloggers like this: