Altmõisa külalistemaja tundeline toidublogi

Rabarberivõie

 

DSC_7159DSC_7149

Rabarberiaeg ei kesta igavesti ja sellepärast veel üks “nüüd ja kohe” pakkumine. Rabarberivõiet saab kasutada erinevate magustoitude juures, sellega saab täita muretaignakorvikesi, anda Pavlovale uus hingamine, määrida kodusele saiale ja süüa lusikaga otse purgist.

Rabarberivõide retsept on mugandus Tuuli Mathieseni jõhvikavõide retseptist, mis oli mulle ammugi silma jäänud. http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/19500

Jõhvika ja pohlavõiet keetsin talvel jõulude paiku selle retsepti järgi potitäite kaupa. Koos Anna soolakaramelli ja vürtsiste päevalilleseemnetega sai sellest päris hea trio kingikoti jaoks. Kaloreid ju jõulude ajal keegi ei loe.

Rabarberivõie 

1 liiter koorimata tükeldatud rabarberit, võib väike kuhi peal olla

2dl vett

75g võid

2dl suhkrut

natuke soola

3 suure muna kollast

1 muna

Ingver ja vanillikaun sobivad maitsestamiseks.

Pane rabarberitükid ja vesi potti, keeda täiesti pehmeks ja püreeri saadud mass. Kui soovid rabarberit ingveriga maitsestada, siis pressi seda väikeste tükkidena läbi küüslaugusõela segusse, siis ei jää ingverikiud segama. Võid maitsestada ka purgist võetud ingveripulbriga.

Vanillikaun lõika pooleks, kaabi seemned rabarberimassi sisse ja kaun viska takkajärgi. Selle saad enne püreerimist hõlpsalt välja õngitseda. Lisa suhkur, sool ja või. Sega ja kuumuta keskmisel kuumusel kuni suhkur ja või on sulanud.

Sega kolme suure muna kollased ja üks terve muna hoolikalt ühtlaseks. Hakka kuuma rabarberisegu ettevaatlikult tõstma lusikatäite kaupa munamassi sisse. Sega pidevalt, siis ei tõmbu muna tükki. Lõpuks vala massid kokku ja sega.

Kuumuta rabarberi-munamassi pliidil madalal kuumusel pidevalt segades kuni segu pakseneb. Meie induktsioonpliidil kasutan kuumust 6 ja 7 vahelduvalt ja aega võtab see paksendamisprotsess umbes 10 minutit. Segu muutub tihedaks ja läikivaks. Viimase lihvi saab ta muidugi külmkapis seistes.

Meil olid munad tõesti suured ja väga kollased, kanad on ju vabapidamisel ja rohelise rohu peal.

Kui munad ja rabarberimass ükskord kokku said, siis mu esimene reaktsioon oli, et nüüd küll rikkusid munad rabarberi värvi ära! Nii et kollane triip Pavlova-pokaalis on rabarberivõie.

Punane triip on vaarikavõie. Kasutasin külmutatud vaarikaid ja vee asemel apelsinimahla nagu originaalretsept ette näeb. Vaarikamassi püreerisin ja sõelusin seemned välja. Roosa seemnepudi läks kehakoorijaks koos kohvipaksu ja mee ja õliga. Oo, dolce vita!

Ülejäänud munavalged ootavad pikisilmi, et neist tehtaks tore kohev beseerull või besee Pavlova jaoks.

Lõpetuseks nagu ikka, tuleb segu puhastesse purkidesse tõsta, kaas peale, lasta jahtuda ja külmakappi hoiule. Kindlasti saab see maius enne otsa kui tema säilivusaeg lõpeb. Kuna segu sees on muna, ehkki kuumutatud kujul, siis väga kaua hoida ei soovita, maksimaalselt kaks nädalat. See pole siiski moos ja tervet aastat ei seisa.

Lusikad kätte ja läks! 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Sildipilv

%d bloggers like this: